Skip to main content

Tényleges és végleges VÉGKIÁRUSÍTÁS!
Ilyen többet nem lesz, mert megszűnünk!
Mindenből utolsó darabok!
25%-30%
kedvezmény minden  kreatív hobby termékünkre.
Csak amíg a készlet tart!

Fiók előlapok Dekor Paint Soft festékkel

Elkészültek végre a konyhai fiókok előlapjai és már gyönyörködöm is bennük.

Szóval az úgy volt, hogy téglából építettük a konyhabútort. És persze kellettek fiókok is, mint általában minden konyhába. A fiókok elkészültek férjem jóvoltából és az asztalosunk segedelmével lettek előlapok is. Mivel tudtam, hogy Country zöldet szeretnék, és sejtettem, hogy ilyen színben nem fogok bútorlapot kapni, ezért a legolcsóbb
fehér bútorlapból készültek, hogy aztán mi magunk szinezhessük az áhított színre méghozzá Dekor Paint Soft bútorfestékkel. :)

Az első lépés a csiszolás volt. Mivel ez a laminált bútorlap hihetetlen sima felülettel bír ezért úgy gondoltam, megéri picit érdesíteni. De persze nem valami brutál durva csiszolóval, hanem egy egészen finom, de nem a legfinomabb csiszoló szivaccsal végigcsiszoltuk a felületeket és az éleket is.

Portalanítás után következett az alapozás. Itt mindenképpen szükséges, mert a fiókokat sokat fogom használni, tehát tartósnak kell lennie a festésnek. Az alapozó száradását újabb finom csiszolás követte, majd persze portalanítás. 

Kezdődhetett a festés. Most először próbáltuk ki a dekorfesték szivacshengerrel való felvitelét. A végeredmény szép lett, de...vannak előnyei és hátrányai az ilyen módon való festésnek. Előnye az ecseteléssel szemben, hogy egyáltalán nem lesz csíkos a festés. Könnyen, egyenletesen eloszlatható a festék. Hátrány, hogy sokkal vékonyabb rétegben kerül a felületre, ezért akár kettőnél több réteg is szükséges lehet. Viszont több festék marad a hengerben, ami picit pazarló. Valamint a vékony réteg miatt sokkal könnyebben visszakopik csiszolásnál. Persze ha ez a cél, akkor nincs ezzel gond. De én nem szeretettem volna koptatni. Majd meghozzák úgyis az évek és a használat. :) Mi megálltunk 2 rétegnél, minden réteget a csíkmentességtől függetlenül finom csiszoló szivaccsal átcsiszolva. Azt hiszem ez már csak ízlés dolga. Nekem például csíkosan is tetszett volna.

Miután az utolsó festékréteggel is végeztünk, 2 réteg dekor lakkal fejeztük be a munkát. A koronát persze az általam dekorált bútorgombok tették fel a fiókokra. :)

Íme, ilyen lett:

És a konyha jelen állapota, ahol a korábban elkészült kredenc, kenyértartó és tálca is látszik.

Ahogy a képeken is látszik, még ajtók sincsenek a szekrényeken. Ez majd egy következő projekt lesz, amiről szintén beszámolok itt.

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel hírlevelünkre vagy lájkold Facebook oldalunkat, hogy a továbbiakról se maradj le!