Skip to main content

Tényleges és végleges VÉGKIÁRUSÍTÁS!
Ilyen többet nem lesz, mert megszűnünk!
Mindenből utolsó darabok!
25%-30%
kedvezmény minden  kreatív hobby termékünkre.
Csak amíg a készlet tart!

Kredenc felújítás - 2. felvonás

Korábban ( jóval korábban  ) írtam arról, hogy belekezdtünk a kredencünk felújításába. ( ITT olvashatod a kezdeteket. ) Azóta eltelt néhány hónap, de sajnos nem igazán volt időnk a folytatásra. Pedig már nagyon szerettem volna használni is, hiszen ez lenne az elsődleges célja a felújításnak. Azért persze az sem hátrány, hogy jól mutat a konyhámban.
Tehát ott hagytuk abba, hogy fatapasszal minden ( szinte minden ) hibát javítottunk. Mikor a tapasz megszáradt, finom csiszolóval szép simára és egyenletesre lecsiszoltuk a felületeket. Portalanítás után jöhetett az alapozás. Ehhez Pentart Alapozó festéket használtunk. Az alapozó száradása után nem volt más hátra, mint nekiállni a festésnek. A Decor Paint Soft -  Lágy dekorfesték Country zöld színét választottam uralkodó színnek. Mondhatnád, hogy nem valami nagy fantáziára vall, hiszen eredetileg is zöld volt, mint a legtöbb régi kredenc. A színválasztásom egyik oka, hogy szerintem amit már egyszer jól kitaláltak, nem biztos hogy változtatni kell rajta. Márpedig ennek a szekrénynek jól áll a zöld és én nem átfesteni akartam, csak felújítani. Azonkívül nagyon szeretem a country zöldet, és egyáltalán a country stílust is szeretem. Tehát maradt a zöld. Kiegészítésnek elefántcsont színt használtam, mert nem akartam túlságosan éles kontrasztot, amit egy fehér és zöld kombinációja adna. Valamint az elefántcsont jobban illik ehhez a régies, vidéki stílushoz szerintem.
A festést két rétegben végeztem. Különösen a szekrény lábazatán volt rá szükség, mivel azt  laminált bútorlapokból a férjem készítette ( eredetileg nem volt ). Itt nem alapoztunk, bár valószínűleg nem lett volna hátrány, de így is szép lett a festés. Bíztam benne, hogy a végső szín ugyan olyan lesz, mint a fa alapon, és láss csodát! Gyakorlatilag nincs külömbség a kétféle alapanyagra felvitt festék színében. Ezután már csak a kopásnak kitett részek lakkozása volt hátra. Ezt a dekorfestékhez kitalált matt lakkal készítette a férjem. ( Mert én addig szabaddá tettem a krendenc helyét a konyhában.  ) A lakk száradása után már csak a hátlap felszögelése, az üvegrészek visszahelyezése, ajtók felrakása és fogantyúk felszerelése volt hátra, amiket természetesen a férjemre bíztam. Ezekben mégiscsak ő a szakértő.

És íme, a helyére került végre a kredencem, és már birtokba is vettem. Szerintem gyönyörű és imádom!

Képekben így néz ki:

A kész kredenc a konyhapultra helyezve.

Üvegberakás az ívelt vitrin részen.

Porcelán-réz fogantyú a régi ronda műanyag helyett.

És végül egy ilyen volt - ilyen lett kép.

 

Köszönöm, hogy elolvastad. Ha kérdésed van, tedd fel bátran! Ha tudok, segítek. :)