Skip to main content

Tényleges és végleges VÉGKIÁRUSÍTÁS!
Ilyen többet nem lesz, mert megszűnünk!
Mindenből utolsó darabok!
25%-30%
kedvezmény minden  kreatív hobby termékünkre.
Csak amíg a készlet tart!

Kredenc felújítás - még sose csináltam

Hiszed, vagy sem, de még soha nem újítottam fel egyetlen bútort sem. Viszont már nagyon sokat olvastam róla, hogy mások hogyan csinálják.  
Hát éppen itt volt már az ideje, hogy ezt is kipróbáljam. Ezért most végre kezelésbe vettem a kissé leamortizált kredencünket.

Úgy kezdtem, hogy lebontottam a hátulját. Na jó, némi férfi segítséget azért igénybe vettem, mert mit ne mondjak, igen jól fel volt szögelve. ( Régen még megcsinálták a bútorokat. ) Miután megszabadítottuk a hátuljától, ki lehetett venni belőle a polcot és lekapkodtam az ajtókat is.
Most jöhetett a csiszolás. Nem ez a legkedvesebb tevékenység, amit el tudok képzelni, de enélkül sajnos nem megy. Mivel a régi festék rettentő ragyás volt, nem volt mit tenni, 40-es!! csiszoló vászonnal estünk neki. ( Többes szám = a férjem és én. )

       

A lecsiszolt festék rettentően porzott és hihetetlen büdös volt. Amolyan "régi" szaga volt. Eleinte csak kézi erővel csiszoltunk, de aztán a férjem bevetette a gépi munkát is, mert így haladósabb volt. Csiszolás után alapos portalanítás következett, majd fatapaszolás. Eléggé lényeges rész, hiszen ezzel lehet eltüntetni a különböző mélyedéseket, hogy viszonylag egyenletes felületet kapjak. A legjobb benne, hogy valahányszor azt gondoltam, készen van, akkor mindig találtam egy újabb mélyedést és "Na, ide még egy kicsit!" felkiáltással boldogan betapaszoltam. Azért szerencsére egy idő után elfogytak a lényeges mélyedések.

A kredenc aktuális állapota fatapaszolás után:

Persze ezzel még nincs vége sem a csiszolásnak,sem a tapaszolásnak, hiszen az ajtók is erre a sorsra várnak. De most erre futotta az időnkből.

Hamarosan ( remélem ) jelentkezem a folytatással.
Tarts velem akkor is!

( A folytatásról ITT olvashatsz! )