Skip to main content

Tényleges és végleges VÉGKIÁRUSÍTÁS!
Ilyen többet nem lesz, mert megszűnünk!
Mindenből utolsó darabok!
25%-30%
kedvezmény minden  kreatív hobby termékünkre.
Csak amíg a készlet tart!

Dekor Paint Soft - Lágy dekor festék használata

A Pentacolor által bútorfestésre és dekorációs festésre kifejlesztett festék, a Dekor Paint Soft, magyarul Lágy dekor festék.
Jelenleg 40 színben kapható, és kifejezetten ajánlott a vintage és shabby chic stílus kedvelőinek.

Gyakorlatilag bármilyen felületen alkalmazható. Ha hibátlan a felület akkor csiszolás nélkül is, de alapozni mindenképpen érdemes. Nagy segítség ez, amikor mondjuk egy nagyobb szekrényt vagy asztalt, esetleg széket szeretnénk átfesteni. Persze a festeni kívánt bútoron az esetleges hibákat szükséges javítani pl. fatapasszal, vagy Alapozó pasztával ( Gesso ), majd száradás és csiszolás után ekkor az alapozás elhagyhatatlan! A festék felkenéséhez finom szálú szintetikus lapos ecset ajánlott. Száradás után finom, selymes érzetet ad a festék. Ez fokozható egy puha ronggyal történő polírozással, mely után a festett felület fényes lesz.
Ha kissé kopottas hatást szeretnénk elérni, akkor két réteg színben harmonizáló festékréteget vigyünk fel egymás után a felületre. Természetesen a rétegek között a száradási időt be kell tartani! Majd száradás után finom csiszolóval ( 180 - 200-as ) könnyedén csiszoljuk vissza a fölső réteget. Persze ne teljesen!
Ez a festék felületkezelés nélkül igen sérülékeny. Ezért  befejező rétegként használjunk waxot vagy vízbázisú matt lakkot. Ritkábban használt tárgyakhoz, dekorációhoz elegendő waxot használni. Gyakran használt tárgyakat azonban érdemes vízbázisú matt lakkal védeni a sérülésektől.
A Dekor Paint Soft festék
100, 230, 500 és 1000 ml kiszerelésben kapható.
Kiváló fedőképességét mi sem tükrözi jobban, mint hogy 1 rétegben kenve kb. 130ml elég 1 m2 felület lefestésére. Persze sötétebb színekből még ennél kevesebb is elég lehet...


( Kép forrása: Pentacolor )

Végül nézd meg ezt a videót, hogyan is lehet használni ezt a szuper festéket!