Skip to main content

VÉGKIÁRUSÍTÁS!
Mindenből utolsó darabok!
25%-30%
kedvezmény minden  kreatív hobby termékünkre.
Csak amíg a készlet tart!

Opálpaszta és repesztőlakk, az üveg felületek dekorálásához

A üveg tárgyak, üveg felületek díszítésére mostantól Opálpasztát és Opál repesztőt is rendelhetsz webáruházunkból. 

- Az Opálpaszta viszonylag sűrű, gél állagú vízbázisú festék, melyet az üvegre kenve, száradás után opálosan áttetszővé teszi azt. Nagyon jól használható sablonozáshoz, de a teljes felületet is bevonhatod vele. Felhordásához mindkét esetben enyhén nedves szivacsecsetet ajánlok.  

- Az Opál repesztő egy kétfázisú repesztő rendszer, melynek használata kifejezetten üvegre ajánlott. Száradás után ez is opálosan áttetsző lesz, csak éppen gyönyörű repedésekkel fűszerezve. A rétegek száradási ideje kb. 1 - 1 óra szobahőmérsékleten. Az első réteget nem túl vastagon, de egyenletesen kend föl. Ennek az iránya mindegy, nincs megkötés. Mikor átlátszóra száradt, a második réteget már csak egy irányba kend vékonyan, de egyenletesen. Ahogy szárad ez a réteg, úgy jelennek meg szépen a repedések is, amiket természetesen antikoló pasztával emelhetsz ki, amit viszonylag könnyen vissza lehet törölni a felületről. Ha az üvegre előzőleg szalvéta vagy dekupázs papír mintát tettél, nem érdemes rámenni ezzel a fajta repesztővel, hiszen nagyon elhalványítja a mintát. Használatával kapcsolatban további ( kinyomtatható ) iránymutatást itt találsz--> KATT IDE!

                                                         

Ha kérdésed van a fentiekkel kapcsolatban, tedd föl!

Opál gél felvitele üvegre

Az lenne a kérdésem, hogy opál gélt milyen módon lehet szép egyenletesen úgy felvinni üvegre, hogy száradás után ne látszódjék az ecset szőrszálainak illetve a szivacsnak a nyoma? Nedves ecsettel és szivaccsal is próbáltam, de egyik esetben sem tudom egyenletesen eloszlatni az üveg felületén a gélt.

Szia! Akkor még tudom

hobbizas képe

Szia! Akkor még tudom javasolni, hogy nagyon finom sűrű, de vékonyszálú szintetikus ecsettel próbálkozz. Így a minimális csíkok szerintem eltünnek a gél terülése miatt. Ha ezen már túl vagy, akkor még egy lehetőséget gondolok. A felvitt, még nedves opál gélt a felvivő szivacsecset hengeres oldalával elhengergeted, vagy szivacshengerrel oszlatod el a csíkokat, foltokat. A szivecshenger is legyen nedves, de ne vizes! Sajnos ennél jobb ötletem nincs, de elvileg ezek működhetnek. Remélem sikerrel jársz! Üdv. Andi