Skip to main content

Tényleges és végleges VÉGKIÁRUSÍTÁS!
Ilyen többet nem lesz, mert megszűnünk!
Mindenből utolsó darabok!
25%-30%
kedvezmény minden  kreatív hobby termékünkre.
Csak amíg a készlet tart!

Részt vettünk a Pentacolor termékbemutatóján - 2.rész

Rövid pihenés, felfrissülés után következett a 2. bemutató. A "dekorgumi szobrászat" Magyarországon még abszolút újdonságnak számít. Lelkes művelője és egyben okítónk Garancsiné Ferenci Éva volt, aki néhány kedves figurát is hozott magával. Többek között ilyeneket:

Hogy mi is kipróbálhassuk ezt a jópofa technikát, egy befőttes üvegből készítettünk fagyinak álcázott nasi-tartót. A befőttes üvegen kívül szükség volt egy, a fedő átmérőjével megegyező átmérőjű hungarocell gömb felére, egy 3cm-s hungarocell gömbre, különféle színű dekorgumi lapokra, pillanat ragasztóra és/vagy ragasztópisztolyra és egy vasalóra!
A hungarocell gömb bevonása dekorgumival a következőképpen történik: a vasalót bemelegítjük közepes hőfokra, majd a gumilapot a talpához nyomkodjuk, hogy átmelegedjen. A kézre vigyázunk! Miután a gumi átmelegedett, a félbevágott, üvegre helyezett hungarocellre húzzuk föntről lefelé, erősen nyújtva tartva, míg kihül. Ez azért kell, hogy a gumi felvegye a gömbölyű formát. Ezután levágjuk a felesleges gumit és a félgömb formát a hungarocellhez ragasztjuk. 
Hát így leírva elég bonyolultan hangzik, pedig valójában nagyon is egyszerű.  A lényeg a vasalóval való meglágyítás, mert így viszonylag könnyen felveszi ( és meg is tartja ) a gumi a formákat.

A végeredmény így első neki futásra ilyen lett: ( a bal oldalit én csináltam, a jobb oldali férjuram műve. Ő sok tejszínhabbal szereti   )


Eredetileg a feliratoknak is dekorgumiból kellett volna készülni, de már arra nem volt türelmünk, ezért filceztünk. 

Meggy ( nekünk inkább cseresznye ) az öntetes fagyi tetején. A meggy tövében a "tejszínhab" fehér kontúrozó.

                                  
                        Sok "tejszínhabbal" még jobb!            Az üvegben lehet tartani csokit,kekszet,                                                                                  cukit, csupa egészségtelen, de fincsi dolgot!