Skip to main content

Tényleges és végleges VÉGKIÁRUSÍTÁS!
Ilyen többet nem lesz, mert megszűnünk!
Mindenből utolsó darabok!
25%-30%
kedvezmény minden  kreatív hobby termékünkre.
Csak amíg a készlet tart!

Tudnivalók a vaspaszta (ásványpaszta) használatáról

A Pentart márkájú vaspaszta ( lánykori nevén ásványpaszta ), egy természetes vasércet tartalmazó, vízbázisú paszta. Vasérc tartalma eredményezi azt, hogy a pasztázott felületnek  ásványosan csillogó "vas" hatása lesz. Engem a végeredmény picit a porfestett ( pl.: kovácsolt vas utánzatoknál alkalmazzák ) felületekre emlékeztet. A matt paszta is sejtelmesen és nagyon finoman csillogó apró ásványszemcséket tartalmaz. Ettől igazán gyönyörű az elkészült felület.

A pasztát felhordhatod ecsettel, vagy spatulával. Állaga krémes, könnyen oszlatható. Szintetikus ecsettel felkenve, úgy mintha festék lenne, nagyon szép, egyenletes felületet kapunk. Durvább szőr ecsettel, vagy spatulával strukturáltabb felületeket alakíthatsz ki. Sablonozáshoz is kiváló. Így plasztikus díszítéseket is készíthetsz.

Az ásványpasztát alkalmazhatod fa, kő, kerámia, fém és üveg felületek díszítésére egyaránt. Mivel vízállóra szárad, nem igényel utókezelést. Önmagában is nagyon szép.

 

    

Ezt a dobozkát vasoxid-szürke ásványpasztával festettük be. Száradás után az oldalaira és a tetejére ugyancsak a pasztával, sablon segítségével készítettünk mintákat. A még képlékeny mintákat egész minimalista módon ezüst csillámporral szórtuk meg. A kapcsot és a zsanérokat alapozó alkalmazása után ezüst metál festékkel festettük. Belül szürke filccel béleltük a dobozt. Elegáns kis darab lett.